Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, devin tot mai dese şi mai asurzitoare zgomotele pertardelor şi pocnitorilor

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă devin tot mai dese şi mai asurzitoare bubuielile pertardelor şi pocnitorilor. Iar mulţi dintre cei care se distrează în acest fel, încălcând legea, sunt copii şi tineri care se pun singuri în pericol, dar riscă să-i rănească şi pe cei din jur. Sau să provoace incendii. Poliţia este în această perioadă în alertă.

26 Noiembrie 2022, 16:32 (actualizat 26 Noiembrie 2022, 19:25) Știrile TVR |

Vineri seara, în jurul orei 20, în cartierul Bucureştii Noi din sectorul 1 al Capitalei câţiva tineri s-au distrat aruncând cu petarde în curtea unei case. Nu au fost momente deloc plăcute pentru proprietar şi familia sa.

Cazul a fost preluat de poliţişti care îi caută pe vinovaţi.

De altfel, specialiştii în arme, explozivi şi substanţe periculoase avertizează că petardele precum cele folosite aseară nu sunt legale.

Poliţiştii au început verificările de sezon încă din noiembrie şi ca în fiecare an au găsit suficiente societăţi comerciale care încalcă legea în privinţa importului şi comercializării de materiale pirotehnice.

Controalele vor fi mai numeroase în perioada sărbătorilor. Iar încălcarea legii se pedepseşte cu amenzi de până la 7.500 de lei şi chiar cu închisoare de la 3 luni la un an.

Source

Distribuie știrea