Pelerinaj la Șumuleu Ciuc. Peste 1.000 de pelerini din Ungaria au venit în România după doi ani de restricții. Tradiționala slujbă în limba maghiară va fi tradusă și în română

03 Iunie 2022, 12:04 (actualizat 03 Iunie 2022, 17:04) Știrile TVR |

Unul dintre cele mai mari pelerinaje din Europa Centrală și de Est închinat Fecioarei Maria are loc la Șumuleu Ciuc, cu ocazia Rusaliilor Catolice.

Vin pelerini din toată țara si din străinătate. Mii de credincioși din toată Europa au pornit pe jos sau călare ca să se închine la statuia Fecioarei Maria. Au venit și câteva mii de kilometri și povestesc că rugăciunile și cântecele bisericești îi ajută să facă față tuturor provocărilor de pe traseu. Alți pelerini vin călare, pentru a aduce un tribut strămoșilor care în lupte mergeau pe cal.

În urmă cu trei ani, Papa Francisc a oficiat o liturghie pontificală, iar statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, a fost scoasă din biserică pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.