Pentagon: Rusia nu vrea o implicare directă cu NATO

Lloyd Austin: “După părerea mea, Rusia nu vrea o implicare directă cu NATO. Putin are un număr de trupe în regiune, la frontiera cu Ucraina. Şi în Belarus sunt trupe. Dar NATO are 1,9 milioane militari. NATO dispune de mijloacele militare cele mai avansate, în privinţa aparatelor de zbor, navelor, armamentului folosit de trupele terestre. Deci e o luptă pe care Putin nu şi-o doreşte.”

Seful Pentagonului declara la sfârșitul lui aprilie, după vizita la Kiev, că Statele Unite vor „să vadă Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”. Secretarul american al apărării a mai spus că SUA cred că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia.

Declarația sa a indicat o strategie nouă, pe termen lung a Statelor Unite și a aliaților: aceea de a învinge Rusia decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împiedice să mai lanseze vreodată un astfel de atac, a scris CNN, după ce a stat de vorbă cu mai mulți oficiali americani din domeniul apărării și din Congres.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.