Pericolul alimentelor vândute pe stradă. Avertismentul medicilor: Dacă produsele sunt ținute în soare și căldură, se degradează într-un ritm accelerat. Puteți ajunge la spital!

Alimentele cumpărate de pe marginea drumului, de la comercianţii ambulanţi, adevărate pericole publice. Ţinute în soare, în condiții improprii, brânza, ouăle, laptele, fructele și legumele, deşi mai ieftine decât în magazine, ne pot costa sănătatea. În București, pe străzile din jurul blocurilor și pieţelor, oferta este variată, iar clienții nu lipsesc. Comisarii de la Protecția consumatorului și medicii ne avertizează: consumul produselor ţinute în căldură ne trimite direct în spital!

09 Iulie 2022, 22:07 (actualizat 09 Iulie 2022, 22:08) Știrile TVR |

Costul pentru sănătate este mult mai mare în cazul celor care cumpără ouă, brânză sau alte alimente perisabile direct de pe stradă, când temperaturile sunt aproape sau chiar peste 30 de grade.

Tot pe trotuare, după ce sunt ținute ore în șir în soare, se vând și legumele sau fructele.

Comercianții nu duc lipsă de clienți.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului le recomandă oamenilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bonul cu care să fie justificată tranzacția comercială.

Riscul este achiziționarea unui produs neconform sau chiar nesigur, care poate afecta sănătatea.

Poliția Capitalei anunță că va spori controalele în perioada verii.

Comercianții care își vând marfa pe stradă, fără autorizații, riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

Source

Distribuie știrea