• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Peste 100 de copii din localitatea transilvăneană Gherla învaţă în demisolul unei biserici. Şcoala este în curs de renovare

Sep 15, 2021

Într-un oraş din Transilvania, copiii învaţă alfabetul în Casa Domnului. Peste o sută de elevi din Gherla sunt nevoiţi să studieze în demisolul unei biserici. Asta, după ce şcoala a intrat în renovare, iar lucrările nu au fost finalizate la timp. Pentru ca elevii să nu stea acasă, reprezentanții bisericii au venit cu această propunere, iar amenajarea sălilor de clasa s-a făcut în timp record.

15 Septembrie 2021, 08:06 |

Activitatea școlii din Gherla se desfăşura în mai multe locații din oraș. Totuși, mai era nevoie de încă un spațiu, la solicitarea părinților, care și-au dorit ca elevii să învețe într-un singur schimb.

Decizia de a muta câteva săli de clasă pentru 120 de copii în demisolul Bisericii Sfânta Treime din Gherla a fost luată cu o săptămână înainte de începutul anului școlar. Astfel, pregătirile s-au făcut într-un timp record.

Între timp, clădirea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Gherla este în șantier deoarece lucrările de reabilitare nu au fost finalizate la timp. Totuşi, localnicii sunt de acord cu soluţia găsită de autorităţi.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *