Peste 100 de medici, asistenţi, paramedici şi voluntari le-au explicat bucureştenilor cum se aplică manevrele de resuscitare

Primul ajutor poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Iar cine a vrut să afle cum sa aplice corect manevrele salvatoare a putut face asta la Maratonul Resuscitării. Este al treilea astfel de eveniment desfăşurat în ultima săptămână la noi în ţară. Sute de persoane au exersat pe manechine, îndrumate de salvatori.

04 Martie 2023, 19:38 Știrile TVR |

În fiecare minut trecut de la un stop cardio respirator, şansele de supravieţuire ale victimei scad cu aproximativ 10 %, daca nu se iau măsuri de prim ajutor. Viaţa acesteia depinde şi de reacţia noastră.

Peste 100 de medici, asistenţi, paramedici şi voluntari le-au explicat bucureştenilor cum se aplică manevrele de resuscitare.

Fiecare lecţie a durat 15 minute.

În primele două ore, mai bine de 300 de persoane au învăţat pe manechine să facă manevrele vitale.

Şansa de supravieţuire a unei victime după un stop cardiac creste cu până la 70% dacă manevrele de resuscitare se fac în primele 3-5 minute.

Maratonul resuscitării a fost iniţiat în 2015 la iniţiativa voluntarilor de la SMURD Cluj, iar acum astfel de evenimente au loc în toată ţara.

Source

Distribuie știrea