Peste 20 de milioane – numărul milionarilor din lume

Numărul milionarilor din lume a trecut de 20 milioane în anul 2020, conform datelor publicate marţi de compania de consultanţă Capgemini, transmite dpa. Ţările cu cei mai mulţi oameni bogaţi sunt, în ordine, SUA, Japonia, Germania şi Japonia. Împreună, cele patru ţări deţin 63% dintre milionarii lumii.

29 Iunie 2021, 11:52 (actualizat 29 Iunie 2021, 13:20) |

Dolari

Numărul persoanelor care deţin o avere netă de cel puţin 1 milion de dolari a crescut cu 6,3%, ajungând la 20,8 milioane în anul pandemiei de COVID-19, arată Capgemini.

Averea totală deţinută de acest grup de persoane a crescut cu 7,6%, fiind calculată de firma de consultanţă la 80 trilioane de dolari. O mare parte din aceste câştiguri se datorează creşterii cotaţiilor bursiere.

Cea mai rapidă creştere în 2020 s-a înregistrat printre cei super-bogaţi, a căror avere este de cel puţin 30 milioane de dolari, un club ale cărui rânduri s-au majorat cu 9 procente.

Compania Capgemini monitorizează preţurile acţiunilor, obligaţiunile deţinute, investiţiile alternative, banii lichizi şi proprietăţile pentru a-şi realiza evaluările. Acestea se bazează, de asemenea, pe date provenite de la organizaţii internaţionale precum Banca Mondială, precum şi pe informaţii din anchete în rândul milionarilor şi al managerilor lor de portofolii.

Clasamentul alcătuit de Capgemini corespunde în linii mari cu altele similare apărute în ultimul timp.

Source