Peste 21.000 de locuri, pentru admiterea de anul acesta la Universitatea din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea de anul acesta. 11.200 de locuri sunt pentru programele de licenţă, 8.986 pentru programele de masterat, 111 pentru programele de masterat didactic şi 839 pentru programele de doctorat, anunță universitatea într-un comunicat.

Admiterea sesiunea iulie 2024 la facultăţile Universităţii Bucureşti se desfăşoară pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat, în perioada 1 – 26 iulie, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 31 iulie.

Iar pentru sesiunea de toamnă, facultăţile Universităţii din Bucureşti vor face înscrieri pentru locurile rămase neocupate, în perioada 2 – 16 septembrie, iar data-limită de afişare a rezultatelor va fi 21 septembrie.

La majoritatea facultăţilor Universităţii din Bucureşti vor fi posibile înscrierea și achitarea taxei de înscriere online.

“Unele facultăţi ale Universităţii din Bucureşti vor organiza şi o sesiune online de preînscriere, oferind candidaţilor posibilitatea de a-şi manifesta interesul pentru facultăţile respective şi de a fi la curent cu ultimele noutăţi cu privire la procesul de admitere”, se arată în comunicat.

Universitatea din Bucureşti organizează în acest an, atât pentru programele de studii universitare de licenţă, cât şi pentru programe de studii universitare de masterat, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaţionali şi sportivii medaliaţi la competiţii europene şi mondiale pentru sporturile olimpice şi şah şi la jocurile olimpice şi paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toţi candidaţii.

În perioada imediat următoare vor fi publicate pe www.unibuc.ro şi pe admitere.unibuc.ro atât oferta anuală de şcolarizare şi regulamentul de admitere, cât şi detaliile cu privire la calendarul acestei sesiuni speciale de admitere.

Universitatea din Bucureşti a fost înfiinţată prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar astăzi are 19 facultăţi care oferă 95 de programe de licenţă, 223 de programe de masterat, 23 de şcoli doctorale pe domenii specifice şi o şcoală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre şi 9 staţiuni de cercetare.

Distribuie știrea