• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Peste 300 de marinari militari români participă la exerciţiul multinaţional “Sea Breeze 21”

Jun 28, 2021

Elicopter pe Fregata Regina Maria / FOTO: www.facebook.com/ForteleNavaleRomane

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, corveta “Contraamiral Horia Macellariu” (265) a plecat sâmbătă din portul militar Mangalia şi a luat cap-compas portul Odessa din Ucraina, unde a acostat duminică, alături de alte nave militare străine care participă la “Sea Breeze 21”.

A doua navă militară care va reprezenta Forţele Navale Române la exerciţiul din Ucraina este fregata “Regina Maria” (222), cu un elicopter IAR 330 “Puma Naval” ambarcat la bord.

Fregata va pleca miercuri din portul militar Constanţa, va executa o serie de exerciţii în comun cu fregata neerlandeză HNLMS “Evertsen”, după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră şi va participa la exerciţiul “Sea Breeze 21” din Ucraina.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului, doi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” se vor afla, în perioada 29 iunie – 7 iulie, la bordul unui distrugător al Forţelor Navale ale SUA în Europa care participă la “Sea Breeze 21”, unde vor efectua un stagiu de pregătire practică, coordonat de marinarii americani.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *