Ploi torențiale și grindină în localități din Dâmbovița și Prahova

Episod violent de grindină pe Valea Dâmboviței, dar și în Prahova. O ploaie puternică, însoțită de căderi de grindină, s-a abătut asupra comunei Pietrari, din nord-vestul județului Dâmbovița. Trei mașini au fost luate de viitură la Vâlcăneşti, județul Prahova, în zonă e cod portocaliu de averse şi grindină.

Bucățile de gheață au acoperit străzi și curți, spre disperarea oamenilor care se tem că urmările pentru culturile și livezile lor vor fi grave.

Probleme au fost și în comuna vecina, Voinești-Gemenea, iar în județul Prahova – în comuna Vărbilău și împrejurimi.

 Trei maşini au fost luate de o viitură care s-a format, duminică seară, pe pârâul Sărata, pe raza localităţii prahovene Vâlcăneşti, în zonă fiind cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

„În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, arată ISU Prahova.

A fost emis mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populaţiei.

A plouat torențial și pe Autostrada A1, iar vizibilitatea a fost de redusă.

Meteorologii au emis cod portocaliu de fenomene meteo periculoase (averse torenţiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină) pentru localităţile Urlaţi, Boldeşti-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albeşti-Paleologu, Lipăneşti, Măgurele, Vâlcăneşti, Cocorăştii Mislii, Dumbrăveşti, Bălţeşti, Plopu, precizează sursa citată.

Distribuie știrea