• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Pod de cărți pentru copiii din România și Republica Moldova de Ziua limbii române

Sep 1, 2021

Ziua limbii române a fost sărbătorită printr-un pod de cărți pentru copiii din România și Republica Moldova. În comuna ieșeană Victoria și în localitatea Sculeni din țara vecină, copiii au participat la ateliere de lectură. Evenimentul simultan a fost organizat de o asociație preocupată de încurajarea lecturii.

01 Septembrie 2021, 09:17 (actualizat 01 Septembrie 2021, 09:53) |

Dacă adulții au podul de flori, copiii au un pod de cărți, construit de ziua limbii române pe cele două maluri ale Prutului. Povestea creează universul perfect, în care copilul învață, experimentează și se transpune în personajul pozitiv. Lectura poate începe la vârste cât mai fragede.

Invitații au citit copiilor din Cartea fără poveste. 37.000 de exemplare din această carte au ajuns în grădinițe sau biblioteci din România și din Republica Moldova.

Podul de cărți pentru copii este un eveniment din programul național Citește-mi 100 de povești!, inițiat în 2021 în România de o asociație, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, pentru încurajarea lecturii în grădințã și în familie. Asociația își propune că împreună cu echipele din comunitățile locale să transforme până în 2025 toate grădinițele din România în insule de lectură și natură.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *