PODCASTv: Adrian Bucur, în dialog cu profesorul Ciprian Mihali, despre emigrarea românilor: Oamenii se simt agresați de incompetența și răutatea administrației, de politizarea școlilor și corupția din instituții

Adrian Bucur discută, la „PODCASTv”, cu filosoful și profesorul universitar Ciprian Mihali, despre emigrarea masivă a românilor. Emisiunea va fi difuzată miercuri, de la ora 18.00, pe site-ul știriletvr.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor TVR.

07 Septembrie 2022, 13:46 (actualizat 07 Septembrie 2022, 14:48) Știrile TVR |

Adrian Bucur și Ciprian Mihali / FOTO: TVR

Privim îngrijorați la emigranții ucrainieni, îi ajutăm, îi găzduim, statul român se implică, acordă asistență umanitară, dar asistăm pasiv și pe mutește la cea mai mare tragedie a României postcomuniste: emigrarea românilor în timp de pace.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 2021 a fost anul cu cele mai multe plecări definitive din România, după valul din primii ani de după Revoluție. Peste 34.000 de români au decis, anul trecut, să rupă legăturile cu țara și să își mute domiciliul în străinătate.

Cel mai mare procent de emigrări definitive îl reprezintă grupa de vârstă cuprinsă între 15 și 19 ani, adică Generația Z, pentru că părinții și copiii se simt zi de zi agresați, crede profesorul Ciprian Mihali, care predă de 30 de ani filosofia contemporană la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

„Se simt agresați de incompetența și răutatea administrației, se simt agresați de impostura din toate ierarhiile, de politizarea școlilor, de corupția din orice instituție, de condițiile din spitale ori de violența de pe șosele”, a arătat Ciprian Mihali.

Invitatul lui Adrian Bucur la„PODCASTv”denunță și confuzia totală generată de legile educației și de așa-zisele consultări publice organizate de Ministerul Educației: „Te întrebi, retoric, cum poți să redai societății încrederea în școală, dacă tu construiești o lege a școlii în care aperi din toate puterile hoția intelectuală și acorzi privilegii?”.

Adrian Bucur, în dialog cu Ciprian Mihali, de la ora 18.00, pe site-ul știriletvr.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor TVR!

Urmăriți mai jos și celelalte ediții ale „PODCASTv”:

PODCASTv: Adrian Bucur, în dialog cu jurnalistul Deutsche Welle Petre Iancu | Rămâne energia o armă politică și până când?

PODCASTv: Adrian Bucur, în dialog cu filosoful Andrei Cornea, despre impostură, plagiate și amorțirea spiritului civic

PODCASTv: Adrian Bucur, în dialog cu politologul Andrei Țăranu, despre neîncrederea românilor în politicieni și turbulențele din Coaliție

PODCASTv: Adrian Bucur, în dialog cu Otilia Nuțu și Valentin Naumescu, despre consecințele atacului Rusiei asupra Europei

PODCASTv: Adrian Bucur, discuție cu sociologul Gelu Duminică despre declarațiile controversate ale lui Viktor Orban și despre cazul Buhnici

PODCASTv, în fiecare miercuri, de la 18.00. Adrian Bucur discută, în prima ediție, cu sociologul Ovidiu Voicu, despre stresul și fricile românilor

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source