Podul din Jitia, în stare avansată de degradare. Este vechi de jumătate de secol și nu a fost niciodată reparat

Pod în stare avansată de degradare în județul Vrancea pe un drum național. Construcția este veche de mai bine de 50 de ani și nu a fost niciodată reparată. Și administratorii s-au schimbat de-a lungul timpul, însă lucrări nu s-au făcut. Antonia Ioniță a transmis de la podul Jitia.

06 Martie 2023, 14:00 (actualizat 06 Martie 2023, 14:45) Știrile TVR |

Podul peste râul Râmnic de pe DN 2 N la Jitia este într-o stare avansată de degradare.

Are porțiuni de beton sunt mâncate, iar pe ambele laturi, parapetele de protecție este rupt sau lipsește. Partea carosabilă nu este, la o primă vedere, foarte degradată, dar nu se știe dacă structura este afectată,  pentru că de la construcția podului, în 1965, nu a fost niciodată expertizat.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a luat în administrare acest pod, anul trecut și a inițiat demersuri pentru expertizarea tehnică a podului.

Drumarii au introdus restricții de tonaj pe DN 2L, zona Valea Câmpului, din cauza unei surpări a carosabilului pe o scurtă porțiune de drum.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, restricția de tonaj la 12 tone este pentru podul situat pe DN2L, km 24+500.

Localnicii care trec pe acest pot spun că nu se simt în siguranță.

Podul a primit statul de drum național în 2005 când a fost predat de către Consiliul Județean Vrancea la secția de Drumuri Naționale Focșani care primea fonduri de la DRDP Iași pentru administrarea drumurilor naționale. Nu s-a întâmplat nimic până anul trecut când a fost preluat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău care spune că va lua măsuri urgente pentru a evita o tragedie.

Source

Distribuie știrea