Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe o trecere de pietoni din București are foarte puțină pregătire în domeniu

Polițistul care a provocat teribilul accident din București, când o copilă a murit și alta a fost grav rănită, avea foarte puțină pregătire în domeniu. Așa reiese din răspunsul primit cu greu în urma solicitării formulate de TVR acum mai bine de o lună. Angajat din sursă externă, a devenit apt să fie polițist în doar două luni.

23 Februarie 2022, 16:48 (actualizat 23 Februarie 2022, 21:44) |

În 2017, Constantin Popescu devenea polițist după numai 2 luni și ceva de pregătire, timp în care a urmat cursul de formare inițială în carieră la Școala de subofițeri de la Câmpina.

La mai mult de trei ani distanță, a mai făcut două cursuri, fiecare cu durată de numai o zi. Unul dintre aceastea viza chiar conducerea autospecialelor de poliție în regim prioritar.

Avocatul familiilor victimelor susține că răspunsul Poliției Capitalei îl contrazice, în parte, pe agentul Constantin Popescu.

Testarea cu poligraful, refuzată de polițist, a fost solicitată tocmai pentru a elimina unele necunoscute și contradicții. Una dintre întrebări ar fi fost legată de calitatea pregătirii sale specifice.

Două întrebări extrem de importante urmau a fi puse în timpul testării cu detectorul de minciuni. Una dintre ele era legată de viteza cu care se deplasa în momentul accidentului și o a doua legată de ceea ce făcea cu câteva secunde înainte de producerea evenimentului rutier.

După refuzul polițistului, mama Raisei i-a răspuns acestuia la scrisoarea pe care autorul accidentului o trimisese părinților victimei sale. “Acum ar fi momentul să faci ceva, fiind de acord cu testul poligraf. Ţi-am transmis că nu te considerăm “criminal” dar se pare că nici om nu prea eşti”.

Source