• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

POMPIERII ROMÂNI ÎN GRECIA A cincea zi de luptă cu incendiile din insula Evia. Monitorizare aeriană cu ajutorul dronei

Aug 12, 2021

Pompierii români luptă cu focul

Salvatorii din teren sunt informați permanent privind direcția și intensitatea vântului, reușind astfel să aibă o prognoză cât mai bună asupra posibilităților de propagare a incendiului.

Pe parcursul serii trecute, în zona de acțiune a pompierilor români și moldoveni, s-au înregistrat precipitații pe o durată de aproximativ 2 ore, iar, potrivit prognozelor, temperaturile vor fi ușor mai scăzute azi față de zilele anterioare.

Monitorizarea aeriană s-a realizat cu ajutorul dronei, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra situației din teren. De asemenea, la solicitarea pompierilor greci, a fost efectuată monitorizarea și altor zone unde intervin aceștia.

Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *