Poveștile nespuse despre Aurel Vlaicu, mărturisite acum chiar de nepoata pilotului și inventatorului

“Impresii din văzduh” este povestea primului zbor făcut de Aurel Vlaicu, relatată chiar de el în presa vremii. Se ridicase de la sol doar 4 metri, iar ăsta era un miracol pentru el. La mai bine de un secol distanță, Doamna Mimi, nepoata pilotului și inventatorului Aurel Vlaicu, ne-a mărturisit şi alte povești, mai puţin ştiute.

20 Iunie 2021, 17:32 (actualizat 20 Iunie 2021, 17:40) |

În 1913, Aurel Vlaicu visa nu doar să zboare, ci şi la o familie: urma să se căsătorească.

Aurel Vlaicu nu ar fi murit nici din cauza vântului puternic, nici din cauza vreunui atac de cord. Familia ştie că a fost sabotat.

A fost o durere imensă pentru familia Vlaicu. Maria Osain, “Doamna Mimi” cum îi place să se prezinte, este nepoata lui Aurel Vlaicu şi are multe de povestit – despre reuşite, dar mai ales despre chinul de a fi urmașa marelui inventatori. Comuniștii i-au pedepsit familia pentru că a avut avion personal.

Suferă și acum că nu a putut în anii din urmă să recupereze măcar o parte din moștenirea familiei Vlaicu. A câștigat în instanță terenuri, o pădure, parte din Palatul Brukenthal din Avrig, dar nu i s-a retrocedat mare lucru.

Doamna Mimi a rămas cu puțin – fotografii, icoanele aduse de Aurel Vlaicu de la Viena, cu amintiri și mai ales cu iubirea pentru familia ei.

Source

Leave a Comment