Prahova: Copil în stare gravă la spital, din cauza malnutriţiei. Mai multe instituţii efectuează anchete

Un copil a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti din cauza malnutriţiei severe, mai multe instituţii, inclusiv Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, demarând verificări, după ce mama minorului a susţinut că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orăşenesc Urlaţi.

11 Mai 2023, 12:53 (actualizat 11 Mai 2023, 13:12) Știrile TVR |

Spitalul de Pediatrie Ploieşti

Prefectura Prahova a informat, joi, că prefectul Virgiliu Daniel Nanu a emis un ordin prin care a dispus verificarea de către o comisie mixtă a situaţiei de fapt.

„În urma informaţiilor apărute în mass-media, cu privire la cazul copilului de la Urlaţi aflat într-o stare precară de sănătate, pentru care există suspiciunea că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orăşenesc Urlaţi, vă aducem la cunoştinţă faptul că prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a emis un Ordin de Prefect prin care a dispus verificarea de către o comisie mixtă a situaţiei de fapt. Astfel, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova verifică astăzi aspectele semnalate”, arată sursa citată.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Agerpres, că micuţul este internat în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie Ploieşti.

Copilul a ajuns la unitatea medicală în stop cardio-respirator, a fost resuscitat şi este internat la Terapie Intensivă.

Conform aceloraşi surse, el suferă de malnutriţie severă şi deshidratare severă, iar când a ajuns la spital era în hipotermie.

Mama micuţului a reclamat că s-ar fi prezentat, miercuri, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, însă i-ar fi fost refuzat accesul la servicii medicale pe motiv că este necesar ca micuţul să fie consultat de un medic pediatru.

Managerul spitalului de la Urlaţi, Elena Cişmaş, a declarat, pentru Agerpres, că a luat legătura cu mama copilului, care „spune clar şi ferm că la 17,10 ieri (miercuri – n.r.) a fost la spital”.

În aceste condiţii, au fost verificate camerele de luat vederi pentru intervalul orar 16,00-18,00, iar rezultatul acestor verificări arată că femeia nu a fost la spital, a spus Cişmaş.

În plus, aceasta nu figurează nici în registre, a mai precizat managerul spitalului de la Urlaţi.

Elena Cişmaş a subliniat că unitatea sanitară are medic pediatru zilnic până la ora 19,00.

Source

Distribuie știrea