Precipitații reduse la începutul iernii. Prima parte a lunii decembrie ar putea aduce temperaturi aproape de normalul perioadei

În perioada următoare, vremea va continua să se răcească însă precipitatiile așteptate de agricultori vor fi puține, spun meteorologii ANM care vor publica astăzi prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

11 Noiembrie 2022, 12:37 (actualizat 11 Noiembrie 2022, 13:04) Știrile TVR |

Florina Georgescu, director executiv ANM: Este bine că plouă, pentru că nu mai plouat în regiunile sudice, cel puţin în zona Capitalei, nu a mai plouat de mai bine de o lună. Din păcate cantităţile vor fi mici. Se răcește în toată țara, maximele nu vor mai depăși 12 grade în sud. Valorile se mențin mai ridicate în Vest. În zilele următoare, temperaturile mai cresc puțin. Este posibil ca, la începutul săptămânii viitoare, să mai fie un episod cu temperaturi mai scăzute, sub normă în partea de est și sud-est a țării. Semnalul pentru următoarele patru săptămâni este acela în continuare, al unui deficit de precipitaţii în ţara noastră, iar semnalul că vor fi şi chiar mai puţine decât norma este unul îngrijorător. Pentru următoarele două săptămâni, cel puţin, nu ar fi exclus că pe partea de est a ţării temperaturile să se situeze uşor sub normalul perioadei, iar prima parte a lunii decembrie ar putea aduce temperaturi aproape de normal.

Source

Distribuie știrea