• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Pregătiri pentru încă un an școlar în pandemie

Sep 2, 2021

Multe școli din țară sunt în aceste zile în șantier. Până pe 13 septembrie totul ar trebui să arate ca nou, fie că este vorba despre reparații, fie modernizări radicale. Se caută soluții și pentru respectarea regulilor de distanțare și protecție dictate de pandemie.

02 Septembrie 2021, 20:24 (actualizat 02 Septembrie 2021, 21:14) |

La Colegiul Național Bănățean din Timișoara vor fi deschise șase săli de clase noi, în module dotate modern.

Mulți părinți sunt însă reticenți atunci când aud că orele se țin în containere, deși acestea sunt dotate cu tot ce e necesar. Au inclusiv grupuri sanitare proprii.

Opt unități de învățământ din oraș și-au suplimentat sălile de clasă cu astfel de containere în care învață în jur de o mie de elevi.

Un exmplu bun îl dă și Colegiul Pedagogic din Craiova, unde lucrările de reabilitare s-au finalizat.

Aproape 30 de şcoli din Craiova au fațadele renovate, curţi proaspăt asfaltate şi mobilier nou în săli. Municipalitatea vrea să mai cumpere câteva zeci de autobuze noi pentru transportul elevilor.

Într-o comună din Neamț, de exemplu, 350 de elevi vor fi înghesuiți într-o școală pentru că cealaltă se renova cu bani alocați prin Programul de Dezvoltare Rurală, dar finanțarea e oprită.

Partea bună este că singura școală din comună e pregătită și pentru scenariul în care elevii vor trece în online: există laptopuri, tablete și conexiunea la internet.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *