• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Pregătiri pentru pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Aug 13, 2021

Pelerinaj impresionant la acest sfârşit de săptămână la Mănăstirea Nicula, pentru sărbătoarea Sfintei Marii. Credincioşi din toată ţara au ajuns deja la mănăstire pentru a participa la slujbe, iar cei mai mulţi sunt aşteptaţi mâine, când va fi scoasă din biserică Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

13 August 2021, 12:04 (actualizat 13 August 2021, 12:25) |

Zeci de mii de pelerine sunt așteptați să vină la Mănăstirea Nicula, iar primii au ajuns încă de ieri. Oamenii vin să participe la slujbele speciale care se țin de hramul Adormirii Maicii Domnului, dar și să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni.

Mulți aleg chiar să își petreacă noaptea aici, sub cerul liber sau în corturi, iar asta pentru a participa la cât mai multe slujbe.

Mâine începe procesiunea din orașul Gherla către Mănăstirea Nicula, condusă de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Andrei.

De la ora 22, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică, iar spre ora 2.00 va avea loc momentul mult așteptat de credincioși, când se înconjoară biserica de trei ori.

Duminică, slujbele încep la ora 5.00, iar la ora 9.00 Mitropolitul Andrei va ține o predică.

Aproape de mănăstire, în satul Nicula, este amenajat în aceste zile și un centru de vaccinare anti-Covid. Organizatorii spun că pe toată durata evenimentului, se vor păstra măsurile de protecție, iar participanții sunt sfătuiți să poarte mască de protecție. Anul acesta, numărul celor care participă nu este limitat

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *