Premierul britanic Boris Johnson, față în față cu moțiunea de cenzură. Vot crucial în această seară

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson

Pragul de 15% dintre parlamentari care cer un vot de încredere în şeful Partidului Conservator a fost depăşit”, a indicat Graham Brady într-un comunicat.

Votul se va desfăşura între orele locale 18:00 şi 20:00 (17:00 şi 19:00 GMT), iar rezultatul va fi anunţat la scurt timp.

În această seară există şansa de a se pune capăt lunilor întregi de speculaţii şi de a permite guvernului să tragă o linie şi să meargă mai departe. Prim-ministrul salută oportunitatea de a-şi prezenta cazul în faţa membrilor Parlamentului şi să le amintească faptul că, atunci când sunt uniţi şi concentraţi pe chestiuni care contează pentru alegători, nu există o forţă politică mai impresionantă”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Şeful executivului britanic se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, mai ales după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Boris Johnson chiar a primit o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Pentru destituirea şefului executivului britanic este necesar ca 180 de parlamentari conservatori să voteze contra lui, prag despre care unii membri ai Partidului Conservator afirmă că ar fi dificil de atins.

În cazul în care moţiunea va trece, Partidul Conservator va trebui să organizeze o competiţie internă pentru desemnarea unui succesor.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.