Premierul Florin Cîţu: Restaurantele ar putea funcţiona la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate de la 1 iunie

Fără mască pe plajă și facilități deschise doar pentru cei vaccinați. Sunt doar câteva idei pe care le pregăteşte guvernul, în cazul în care vaccinarea atinge ţintele propuse: 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie şi 10 milioane la 1 august. Premierul i-a îndemnat din nou pe români să se imunizeze.

04 Mai 2021, 11:25 (actualizat 04 Mai 2021, 13:09) |

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor, în cazul persoanelor vaccinate.

„Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte, în drumeţie etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi (…) pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente„, a arătat premierul.

În ceea ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a declarat că acest lucru ar putea fi luat în calcul după 1 august.

„Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde”, a spus premierul.

Cîţu a reiterat importanţa vaccinării, în vederea introducerii unor noi măsuri de relaxare.

„Singura soluţie de a scăpa de pandemie o reprezintă vaccinarea. Dacă atingem acele cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mai mult economia”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Source

Distribuie știrea