• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Premierul interimar Florin Cîţu: Pensiile şi salariile se vor plăti la timp în decembrie

Nov 17, 2021

Întrebat dacă este cazul ca în decembrie românii să îşi facă griji cu privire la plata pensiilor şi a salariilor, Florin Cîțu a răspuns: “Nu este cazul. Nu o să fie ca până în 2018, când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Nu. Se vor plăti la timp”.

17 Noiembrie 2021, 16:44 (actualizat 17 Noiembrie 2021, 16:49) |

Cu privire la o posibilă majorare a pensiilor cu peste 8%, Florin Cîţu a arătat că trebuie văzut dacă acest lucru este posibil.

“Nu este vorba despre ce trec eu sau ce vrea PNL, este vorba despre ce este sustenabil în România, pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat şi am arătat că poţi să guvernezi o economie şi să ai rezultate bune şi făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a creşte din pix sau de a lua decizii din pix fără să le legăm la sustenabilitatea sistemului de pensii, salarii şi aşa mai departe… Totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toţi dorim să creştem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă se poate. Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinainte de creşterea pensiilor, este în procedura de deficit excesiv. Dacă vrem să deviem de la acel calendar trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului. Dacă vom merge cu o creştere într-o parte trebuie să luăm din altă parte, deci nu se poate altfel”, a spus preşedintele PNL.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *