Premierul Italiei apreciază că limitele pentru migraţie în ţara sa au fost atinse

Şeful guvernului italian, Mario Draghi, a apreciat marţi că limitele în ceea ce priveşte intrarea de migranţi pe teritoriul ţării sale au fost atinse, informează dpa.

06 Iulie 2022, 09:24 (actualizat 06 Iulie 2022, 09:47) Știrile TVR |

Migranti in Italia

“Şi noi avem limite, iar acum ele au fost atinse”, a declarat premierul italian în timpul vizitei sale în Turcia. El a adăugat că trebuie de asemenea să se înţeleagă că Italia nu poate fi deschisă pe termen nedeterminat.

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) a subliniat că abordarea faţă de migranţi trebuie să fie umană, adecvată şi afectivă. Italia încearcă să salveze migranţi din apele sale teritoriale, a subliniat Draghi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne italian, aproape 29.400 de migranţi au ajuns de la începutul acestui an şi până în prezent în Italia, la bordul unor ambarcaţiuni. În aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul lor era de numai 21.700. Cifrele au crescut semnificativ în special de la începutul primăverii.

Turcia a convenit în 2016 cu Uniunea Europeană (UE) să oprească migraţia neautorizată spre blocul comunitar şi să-i ia înapoi pe migranţii care sosesc ilegal pe insulele din Marea Egee.

În Turcia, atitudinea faţă de cei aproximativ 3,7 milioane de refugiaţi sirieni s-a deteriorat recent. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că doreşte să mute aproximativ un milion de sirieni în nordul Siriei.

Draghi s-a deplasat în Turcia marţi, cu o delegaţie formată din mai mulţi miniştri, pentru a semna mai multe acorduri în domeniul apărării şi comerţului. Aceasta a fost a treia sa întrevedere cu Erdogan din 2012 până în prezent. Turcia este “un prieten şi un partener”, a subliniat Draghi.

Source