Premierul moldovean desemnat, Dorin Recean, cere votul de încredere al deputaților în Parlamentul de la Chișinău

La Chișinău, premierul desemnat Dorin Recean și-a format echipa, a finalizat programul de guvernare și merge în plenul Parlamentului să ceară votul de învestitură. Majoritatea miniștrilor din fostul guvern Gavrilița se regăsesc și în actualul cabinet.

16 Februarie 2023, 10:32 (actualizat 16 Februarie 2023, 13:26) Știrile TVR |

Miercuri seara a fost publicat programul de guvernare propus de Dorin Recean, intitulat Moldova Europeană și care se va focusa pe trei domenii: Disciplină, Dezvoltare și Securitate.

A fost făcută publică și lista de miniștri propuși de premierul nominalizat. Zece dintre ei sunt din fostul guvern Gavrilița. Sunt remanieri importante la patru portofolii: Justiție, Finanțe, Infrastructură și Dezvoltare Regională. Ministerul Dezvoltării Regionale a fost împărțit, componenta energetică fiind preluată într-un nou minister înființat și anume cel al Energiei.

Republica Moldova nu are guvern din 10 februarie, când Natalia Gavrilița a demisionat. În aceeași zi, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean să formeze un nou cabinet de miniștri.

Dorin Recean este consilier prezidențial pe securitate și secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate. Anterior, a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Source

Distribuie știrea