Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu sindicatele despre măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei, condiţiile de muncă şi salarizarea

Întâlnire premier – sindicate / FOTO: Contul de Fb al Guvernului României

„În cadrul întâlnirii, participanţii au analizat eficienţa măsurilor de protejare a populaţiei, menite să asigure continuitatea serviciilor publice, a derulării afacerilor şi a funcţionării sistemului educaţional. Printre temele analizate s-au numărat măsurile de prevenţie, testarea populaţiei, portul măştii, vaccinarea, asistenţa medicală ambulatorie, accesul la tratament, contextul economic, siguranţa personalului medical şi recuperarea celor afectaţi de COVID-19. A fost evidenţiată nevoia unei abordări coerente, sistemice şi predictibile, care să includă dialogul cu partenerii sociali. Pentru protejarea populaţiei faţă de formele grave de boală şi de riscul pierderii vieţii, vaccinarea a fost menţionată ca fiind cea mai eficientă soluţie recomandată de experţi, limitând evoluţia către o situaţie gravă şi internarea în spital”, arată Executivul.

Guvernul indică faptul că, pentru continuarea dialogului pe tema identificării celor mai potrivite măsuri de gestionare a situaţiei generate de pandemie, dar şi pentru soluţionarea solicitărilor partenerilor sociali, vor fi organizate întâlniri periodice.

„În cadrul dialogului social cu reprezentanţii angajaţilor din Sănătate, Educaţie, Ordine Publică şi alte categorii de salariaţi din sistemul public, urmează să fie discutate şi analizate revendicările salariale şi condiţiile de muncă”, mai precizează Guvernul.

Source

Distribuie știrea