Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că sunt bani pentru plata pensiilor: Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea primei şedinţe de guvern din acest an că există fonduri suficiente pentru plata la timp a pensiilor şi a ajutoarelor pentru cetăţeni, dând asigurări că “nu există nici cea mai mică urmă de îndoială” privind acest aspect.

04 Ianuarie 2023, 15:42 (actualizat 04 Ianuarie 2023, 15:48) Știrile TVR |

Ședință de guvern

Poşta Română începe, de joi, livrarea pensiilor

“Am văzut ştiri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetăţenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legată de acest aspect. Există finanţare, există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm din fondurile europene şi, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor şi ajutoarelor pentru fermieri. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens şi rolul nostru este să comunicăm în continuare deschis şi să ne asigurăm cetăţenii că sunt informaţi şi că au toate datele în conformitate cu realitatea şi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, pentru că există potenţial”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a amintit că, anul trecut, România a reuşit să absoarbă 11,3 miliarde de euro din fondurile europene, nivel care va fi atins, cel mai probabil, şi de investiţiile străine directe.

Nicolae Ciucă a vorbit şi de asigurarea continuităţii politice la nivelul coaliţiei de guvernare.

“Este o punte de legătură şi continuitate sub toate aspectele, atât sub aspectele politice, ale asigurării stabilităţii politice, cât şi cele ale activităţii guvernamentale. Avem proiecte foarte bine conturate şi care sunt agreate la nivelul coaliţiei şi, desigur, cu partenerii noştri din UE şi cu care avem parteneriate strategice”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source