Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica Ford din Craiova, preluată de Ford Otosan. Aici se va produce noua generaţie a modelului Courier, inclusiv varianta complet electrică

Uzina Ford Craiova / FOTO: Autor: NICOLAE BADEA (C) Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule şi motoare, către Ford Otosan, permiţând astfel companiei să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

În paralel, Ford Otosan a anunţat o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii 3 ani, pentru a sprijini lansarea viitoarei generaţii a modelului Courier.

Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

În luna martie, constructorul auto Ford a informat că fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Source