Premierul Nicolae Ciucă va conduce prima mașină electrică ”made in Cluj”

Concept car made in Cluj / FOTO: Sursa foto: Cluj24 – AROBS

Șeful Guvernului va vizita, vineri, în cadrul unei deplasări la Cluj, standul AROBS – Newcar4future, un nou concept de mașină electrică, în cadrul Innowave Summit 2022, conform agendei oficiale, după care va merge la trei alte mari fabrici din județ – Farmec, Terapia și Bosch.

Directorul executiv al AROBS, Voicu Oprean, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a declarat pentru Cluj24 că premierul a fost invitat să conducă noua mașină și și-a exprimat speranța că șeful Guvernului va găsi fonduri pentru dezvoltarea acesteia.

Premierul Nicolae Ciucă va conduce noua mașină fabricată în Cluj într-un spațiu privat, dar nu pe drumuri publice, pentru că vehiculul nu a primit încă autorizarea de a ieși în trafic.

Modelul este un proiect inovativ, un concept car pornit de niște tineri cu entuziasm. Motoarele sunt puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Mașina are caroserie din fibră de carbon, și, conform ultimelor teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare. De asemenea, poate prinde o viteză de peste 140 de km pe oră, a spus Oprean, pentru Cluj 24.

Mașina este în curs de omologare la RAR, pentru a putea fi condusă pe drumurile publice.

Source