Premierul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate și au vorbit despre echivalarea studiilor

Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni, Ediția a II-a

Reprezentanţii studenţilor au transmis că foarte mulţi dintre colegi doresc sau chiar se pregătesc să se întoarcă acasă, pentru a reveni aproape de familii şi de prieteni. „În acest sens, printre măsurile necesare sunt cele legate de optimizarea procedurilor de echivalare a diplomelor, predictibilitate pentru dezvoltarea unei cariere în ţară şi fluxuri de informare active prin intermediul ministerelor de linie”, arată comunicatul.

Nicolae Ciucă a transmis că „la nivelul Cancelariei prim-ministrului, măsurile de sprijin aşteptate de studenţi vor fi coordonate de un consilier de stat, care se va asigura că toate ministerele şi instituţiile responsabile în domenii precum educaţie, muncă, antreprenoriat sau digitalizare se dezvoltă”.

El a dat asigurări că, atât prin intermediul ambasadelor, cât şi prin ministerele de linie, vor fi derulate acţiuni concrete pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă studenţii din străinătate.

Source