Președintele Iohannis promite noi rute pentru transportarea mărfurilor din Ucraina

Preşedintele României a explicat că schimbul comercial între cele două ţări a crescut impresionant de mult, iar infrastructura ţării noastre nu este încă pregătită să preia un volum atât de mare de mărfuri. Dar se lucrează intens pentru crearea unor noi rute de transport.

„Schimburile comerciale între România și Ucraina nu au fost foarte intense, iar tranzitul mărfurilor ucrainene prin România a fost, aș putea să spun, chiar foarte redus până acum câteva luni. Vedeți, toate aceste lucruri s-au schimbat foarte repede.

Tranzitul grâului din Ucraina la Portul Constanța: am avut doar în ultima lună de zile o creștere a acestui tranzit cu 400%, deci de patru ori mai mult.  Este ceva impresionant, dar, până când reușim să avem aceeași creștere și pe cale rutieră, pe Dunăre, pe cale ferată, este evident că e nevoie de investiții. Am discutat și astăzi cu președintele Zelenski aceste chestiuni și vom lucra în continuare la ameliorarea acestor situații”, a explicat Iohannis, joi, în cadrul conferinței comune cu liderii europeni.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.