• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Preşedintele Klaus Iohannis merge joi, în Elveţia, într-o vizită oficială

Sep 6, 2021

Președintele Klaus Iohannis / FOTO: presidency.ro

Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral constant la nivel înalt din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în acest an a 110 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Confederaţia Elveţiană.

Cei doi şefi de stat vor avea consultări politice, dar și convorbiri despre consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor. Elveţia ocupă locul 10 în clasamentul investitorilor din România.

Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile vor include și teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi cooperarea româno-elveţiană în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *