Președintele Klaus Iohannis, ministrul francez al Apărării și premierul Nicolae Ciucă merg la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, a anunţat joi că se va deplasa duminică în România pentru a se întâlni cu militarii trimişi de Franţa în ţara noastră. ”Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri. (…) I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict”, a declarat Parly, întrebată de postul Franceinfo, reamintește Agerpres.

Pe 1 martie, 235 de militari francezi şi mijloace tehnice din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informa Ministerul Apărării Naţionale.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România, ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea flancului estic al Alianţei.

Source

Distribuie știrea