Președintele Klaus Iohannis va face vizite în Japonia și Singapore

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 6-10 martie 2023, o vizită oficială în Japonia și o vizită de stat în Republica Singapore, transmite Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

03 Martie 2023, 11:09 (actualizat 03 Martie 2023, 11:22) Știrile TVR |

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va vizita Japonia în perioada 6-8 martie 2023 și va avea întrevederi cu Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, cu prim-ministrul Fumio Kishida, precum și cu președinții celor două Camere ale Dietei Naționale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia va include și o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităților locale.

„Principalul obiectiv și eveniment al acestei vizite este ridicarea relației bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, prin semnarea de către președintele României și prim-ministrul Japoniei a Declarației Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia. Semnarea documentului încheie astfel un amplu proces de consultări și negocieri, la cinci ani de la adoptarea deciziei de lansare a acestui Parteneriat Strategic, în cadrul dialogului dintre președintele României, Klaus Iohannis, și regretatul premier Shinzō Abe, de la București. Acesta este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud”, se spune în comunicat.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea