• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Președintele PSD: Am finalizat textul moțiunii de cenzură. Va fi depus la Parlament săptămâna viitoare

Jun 14, 2021

Partidul Social Democrat a finalizat textul moţiunii de cenzură şi îl va depune la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat luni preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

14 Iunie 2021, 13:58 (actualizat 14 Iunie 2021, 14:00) |

Președintele PSD, Marcel Ciolacu / FOTO: Autor: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

“Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Titlul moţiunii este “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

“Este o moţiune de cenzură care îşi propune să răspundă simplu, clar şi documentat la câteva întrebări. Românii trăiesc mai bine ca în urmă cu un an şi jumătate? Îşi permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi jumătate? Este mai puţină sărăcie în ţară decât în urmă cu un an şi jumătate? Este România mai respectată în Uniunea Europeană sau în lume? Răspunsul este: evident că nu. În guvernarea de dreapta, România trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturile de zeci de miliarde de euro la nişte dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din UE. Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a depăşit 6 lei pe litru. Alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate. Firmele româneşti nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Nu se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, aşa cum spune domnul Cîţu”, a afirmat liderul PSD, citat de Agerpres.

El a adăugat că Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru că “vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare”.

“Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a reveni după criza sanitară şi cea economică. Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de consultanţă sau firmele de casă ale PNL sau USR. Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare. 25% din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin o doză în România, când media europeană este de 50% şi ne aflăm pe locul 25 din 27 de ţări europene. Acestea sunt motivele pentru care Guvernul trebuie să plece. Imediat după această conferinţă de presă voi avea o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, iar în următoarele zile o să am întâlniri cu reprezentanţii patronatelor, IMM-urilor, astfel încât această moţiune de cenzură să aibă o susţinere cât mai largă în societate. Vom continua în paralel să avem discuţii cu toţi parlamentarii sau grupuri parlamentare care doresc să susţină această moţiune de cenzură”, a susţinut Ciolacu.

Acesta a mai afirmat că PSD va duce negocieri cu parlamentari de la toate formaţiunile politice, iar moţiunea va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare.

“În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară de numire a altui Guvern”, a declarat Ciolacu.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *