Președintele PSD: S-a discutat în coaliție de pensiile speciale pentru aleșii locali. Cea mai bună soluție – prorogarea. Categoric va exista o propunere privind certificatul verde până la sfârșitul anului

Marcel Ciolacu / FOTO: Autor: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

“S-a avut această discuţie şi credem că cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea de termen. (…) Pentru un an de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc la Parlament, referitor la pensiile speciale pentru aleșii locali.

El a menţionat că o nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc marţi, la ora 15.00.

Preşedintele PSD a mai declarat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, lucrează la o nouă propunere legislativă privind certificatul verde.

El a arătat că se va discuta în coaliţie dacă se va merge pe această variantă sau pe vechiul proiect care se află în Parlament.

Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie“, a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Source

Leave a Comment