Președintele României, Klaus Iohannis, participă, la Londra, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, luni, la Londra, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

19 Septembrie 2022, 10:08 (actualizat 19 Septembrie 2022, 11:04) Știrile TVR |

Westminster Abbey

Slujba religioasă în memoria Reginei Elisabeta a II-a are loc la Catedrala Westminster. Au fost invitați cei mai puternici lideri ai planetei dar și capete încoronate și reprezentanți ai asociațiilor patronate de Familia Regală Britanică.

La sfârşitul slujbei se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional „God Save the King”.

Într-o procesiune prin centrul Londrei, sicriul va fi dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private.

Duminică seara, Klaus Iohannis a participat, alături de soția sa, Carmen, la Palatul Buckingham, la recepția oferită de Regele Charles al III-lea. Au fost prezenți șefi de stat și membri ai familiilor regale, între care Familia Regală a României.

Sute de demnitari străini şi capete încoronate participă, luni, la Londra, la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

TVR Info transmite, în ediții speciale succesive, ceremoniile, prin trimisul special al TVR, Vlad Ungar.

Citiți și Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Detalii despre procesiune. Semnificații istorice ale momentelor cheie

Majestatea Sa Margareta şi Alteţele Lor Regale, Principele Radu şi Principesa Elena, alături de soţul ei, Alexander Nixon, participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Source

Distribuie știrea