• Thu. Sep 23rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Președintele SUA, Joe Biden, afirmă că Ucraina trebuie să elimine corupția înainte de aderarea la NATO. Liderul de la Casa Albă promite să îi spună lui Putin care sunt “liniile roșii”

Jun 15, 2021

Joe Biden la summitul NATO

“Ei trebuie să lupte în continuare împotriva corupţiei”, a declarat liderul de la Casa Albă la finalul summitului NATO.

“Între timp, vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca Ucraina să poată rezista agresiunilor ruseşti, pentru a-şi menţine securitatea fizică”, a subliniat preşedintele SUA.

Pe de altă parte, Biden a promis să îi spună omologului său rus, Vladimir Putin, care sunt “liniile sale roşii”, cu ocazia întâlnirii bilaterale care va avea loc miercuri, la Geneva.

“Nu căutăm un conflict cu Rusia, dar vom răspunde dacă Rusia continuă activităţile sale”, a declarat preşedintele american la conferinţa de presă.

Biden l-a caracterizat pe Putin ca fiind “un adversar sau cineva care ar putea fi un adversar”, un tip “inteligent” şi “dur”, scrie Reuters.

“Îi voi arăta clar preşedintelui Putin că există domenii în care putem coopera, dacă alege asta”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

“Dacă va alege să nu coopereze şi să acţioneze aşa cum a făcut-o în trecut în legătură cu securitatea cibernetică şi cu alte activităţi, vom răspunde, vom răspunde pe măsură”, a spus preşedintele american, adăugând că va “clarifica unde sunt liniile roşii” pentru Putin.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *