Preşedintele Zelenski: Vehiculele Bradley din SUA sunt exact ceea ce are nevoie Ucraina

Vehicul de luptă Bradley / FOTO: Shutterstock

„Pentru prima dată vom primi vehicule blindate Bradley; este exact ceea ce este nevoie”, a spus preşedintele Zelenski, mulţumindu-i preşedintelui american Joe Biden şi Congresului SUA. Volodimir Zelenski a adăugat că anunţul oficial a demonstrat că vizita sa la Washington din decembrie a produs rezultate concrete.

Casa Albă a anunţat vineri că SUA vor furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de trei miliarde de dolari, cel mai mare de până acum. Vehiculele de luptă Bradley fac parte acest pachet de ajutor.

Preşedintele ucrainean, care îi presează fără încetare pe aliaţi să trimită mai multe arme, a mulţumit şi Germaniei, care va trimite blindate de luptă Marder şi un sistem de apărare aeriană Patriot.

„Aşadar, acum există mai multe sisteme de apărare aeriană, mai multe vehicule blindate, tancuri vestice – ceea ce este o premieră – mai multe tunuri şi obuze… şi toate acestea înseamnă mai multă protecţie pentru ucraineni şi pentru toţi europenii împotriva oricărui fel de teroare rusă„, a spus el.

Source

Distribuie știrea