Prima adversară a Simonei Halep la Miami este Paula Badosa (locul 73 WTA). A doua ar fi Aryna Sabalenka, nr. 2 mondial. Alte trei românce sunt pe tabloul principal

Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea spaniolă Paula Badosa, fostă nr. 2 mondial, la turneul de tenis de la Miami Open, prima competiție după suspendarea care a durat un an și 7 luni. Tragerea la sorți a tabloului principal de la Miami Open a avut loc duminică seara.

Dacă trece în turul 2, Simona Halep ar urma să o întâlnească pe belarusa Aryna Sabalenka, actualmente nr. 2 mondial. Belorusa este cap de serie nr. 2 și nu joacă primul tur, trece direct în turul al doilea.

Simona Halep a întâlnit-o de două ori pe Paula Badosa și ambele meciuri s-au terminat cu victoria româncei. În 2022, Halep a învins-o întâi în aprilie, la Madrid, pe zgură (6-3, 6-1), apoi în iulie, la Wimbledon, pe iarbă (6-1, 6-2). Cele două sportive nu s-a întâlnit niciodată pe hard, suprafața de la Miami.

Încă fără clasament la ora scrierii acestui material (adică în afara topului 1.000), Simona Halep a primit un wild-card de la organizatorii turneului de la Miami Open imediat cum s-a aflat că a câștigat apelul împotriva deciziei inițiale de suspendare de 4 ani pentru acuzații de dopaj. Jucătoarea română de tenis a rămas doar cu 9 luni de suspendare, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă nu a jucat un an și șapte luni, în așteptarea deciziei instanței finale.

Simona Halep a fost cooptată și în echipa de Fed Cup a României (competiție care actualmente se numește Billie Jean King) și va juca în meciul de baraj împotriva celei a Ucrainei, pe 12-13 aprilie, în Florida, SUA.

Adversarele celorlalte jucătoare române

Sorana Cîrstea (22 WTA) este cap de serie nr. 19 și va juca în turul 2 cu câștigătoarea meciului Angelique Kerber (607 WTA) – Sloane Stephens (44 WTA).

Ana Bogdan (65 WTA) va juca cu Katerina Siniakova (41 WTA).

Jaqueline Cristian (82 WTA) se va confrunta cu franțuzoaica Diane Parry (61 WTA).

Distribuie știrea