Primarul din Mariupol: Nu ne putem strânge morții de pe străzi. Orașul încetează să mai existe. Cel puțin orașul pe care l-ați văzut cândva

Primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, acuză forțele ruse că țin ostatici 400 de mii de locuitori. El a subliniat din nou că rușii opresc crearea unui coridor umanitar. Orașul nu mai are apă și lumină. Mai mult, din cauza bombardamentelor, oamenii nu își pot lua morții de pe străzi.

06 Martie 2022, 02:28 (actualizat 06 Martie 2022, 02:39) |

Mariupol

“Este a șasea zi de bombardamente aeriene și nu putem să ieșim să ne strângem morții. Ei spun că vor să salveze ucrainenii de la a fi uciși de statul ucrainean, dar ei sunt cei care comit crimele” a declarat Boychenko într-un interviu acordat pentru un canal YouTube, citat de CNN.

“Medicii noștri curajoși salvează vieți de 10 zile continuu. Trăiesc și dorm în spitalele noastre împreună cu familiile lor”, a mai subliniat primarul.

Boychenko a acuzat și că, din cauza bombardamentelor, nici nu vor mai avea suficiente vehicule pentru a evacua locuitorii. Deși au căutat să pună la adăpost zeci de autobuze, acum doar 20 mai sunt disponibile.

“Orașul Mariupol încetează să mai existe. Cel puțin orașul pe care l-ați văzut cândva”, a arătat el.

Propunerea Rusiei de încetare a focului în Mariupol a fost cel mai probabil o tentativă de a deturna condamnarea declanșată la nivel internațional pentru atacurile țintite asupra civililor, notează în analiza zilnică Ministerul britanic al Apărării.

În fapt, forțele rusești s-au mobilizat pentru o nouă ofensivă, atrage atenția instituția. Acuzând Ucraina de imposibilitatea evacuării civililor, Rusia își creează astfel circumstanțele pentru a da vina pe Kiev pentru victimele care se vor înregistra de acum înainte.

Mai mulți analiști au subliniat zilele trecute că tactica de distrugere folosită de ruși este identică cu cea folosită în Siria.

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea