• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Primarul sectorului 6, nemulţumit de poliţiştii locali. Ciucu: Este important ca Poliţia Locală să capete respectul comunităților

Sep 11, 2021

Poliţiştii locali din sectorul 6 al Capitalei “nu ştiu să scrie şi să citească” şi, mai mult decât atât, au ajuns în Poliţie dând şpăgi. Este declaraţia edilului acestui sector care a provocat un val de comentarii şi controverse legate de criteriile de selecţie şi de ce ar trebui să ştie să facă un poliţist local. Sindicatele cer dovezi din partea primarului.

11 Septembrie 2021, 19:48 |

Legea din 2010 prin care s-au înfiinţat poliţiile locale în subordinea primăriilor spune că au drept obiect să apere drepturilor și libertățile cetățenilor, să apere proprietăți private și publice şi să prevină și să descopere infracțiunile.

Misiuni deloc uşoare fără o pregătire adecvată.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care primarul sectorului 6 intenţionează ca prin reorganizarea Poliţiei Locale să reformeze instituţia. Mai exact vrea ca din cei 400 de poliţişti locali să rămână doar 300.

Edilul de la sectorul 6 al Capitalei a declarat pentru Ştirile TVR că vrea un corp de poliţişti locali care să urmeze cursuri de formare profesională, să lucreze cu echipamente moderne pentru a avea o capacitate de intervenție mai bună. “Este important ca Poliţia Locală să capete respectul comunităților, spune Ciprian Ciucu.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *