Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în conflict de interese. ”Am să combat în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească o etichetă de pătat politic”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, este acuzat de conflict de interese administrativ. Agenția Națională de Integritate spune că acesta a contractat un împrumut în campania electorală din 2020 de la o persoană fizică.

Iar apoi, în acelaşi an, când era deja primar, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentate de acea persoană. Dominic Fritz face acum declarații.

„Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentate de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din OUG nr. 57/2019”, a transmis miercuri ANI.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat miercuri că va ataca în instanţă decizia ANI.

”Mi-au făcut şi mie un dosărel. Agenţia Naţională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situaţie de conflict de interese administrativ şi propune să mi se înceteze mandatul. Bineînţeles că tot demersul este absurd şi complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească şi mie o etichetă de pătat politic”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a venit cu explicaţii legate de cazul său.

Distribuie știrea