Primăvara bătăliei decisive. Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Până la sfârșitul primăverii, Rusia își va epuiza, cel mai probabil, întregul potențial ofensiv

Kiril Budanov, GUR / FOTO: twitter.com/nexta_tv

Kyrylo Budanov a declarat că “o bătălie decisivă” va avea loc în această primăvară și a previzionat că “aceasta va fi bătălia finală înainte să se încheie războiul”.

Rusia și-a intensificat operațiunile ofensive la finalul lunii ianuarie. A declanșat atacuri masive împotriva liniilor ucrainene din Donbas, concentrându-se pe sectoarele din apropiere de Vuhledar, în sudul regiunii Donețk, și pe Liman în nord.  Însă doar în jurul orașului Bahmut au reușit rușii să marcheze mici mutări. Totul cu prețul unui număr foarte mare de victime în rândul mercenarilor Wagner.

Potrivit celor mai recente date operaționale ale Kievului, Rusia continuă tentativele ofensive asupra orașului-simbol. Cel puțin 6 zone vecine au fost sub foc în ultimele ore.

Institutul pentru Studiul Războiului a geolocalizat o secvență care sugerează că forțele Wagner avansează în nord-estul orașului și în apropiere de gara Stupky.

“Este puțin probabil ca forțele ucrainene să se retragă simultan din Bahmut, ar putea urmări o retragere treptată pentru a epuiza forțele ruse printr-un război urban continuu”, a transmis institutul în raportul de duminică.

Source

Distribuie știrea