• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Primele date în ancheta exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni, în care și-au pierdut viața 4 oameni. Nu au fost respectate procedurile în timpul instructajului privind casarea de muniţie

Nov 19, 2021

Apar noi informaţii după ce explozia unei mine la Uzina Mecanică din Băbeni a ucis 4 persoane. Cele mai multe indicii arată că tragedia s-ar fi produs din cauza unei erori umane: nu au fost respectate procedurile în timpul instructajului privind casarea de muniţie. Procurorii fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi distrugere. Cazul este anchetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

19 Noiembrie 2021, 20:13 |

În timpul exploziei, în acea încăpere ar fi trebuit să se afle o singură persoană. Reprezentanții ISU Vâlcea cred că se făcea o evaluare sau un instructaj pentru dezamorsarea minei.

Autoritățile spun că se poate vorbi cu siguranță despre o eroare umană, iar procurorii vor evalua cazurile care au dus la această tragedie.

La Uzina Mecanică de la Băbeni au ajuns procurorii, dar și pirotehniștii.

În timpul orei de instructaj la care asistau mai mulți angajați, uzina a fost zguduită de explozie. Patru muncitori au murit pe loc. Erau confecționeri de produse pirotehnice. Cel mai în vârstă era șeful echipei și cel mai experimentat.

Trei angajate, de 42, 52 și 54 de ani, care se aflau pe hol, au fost rănite de suflul exploziei. Sunt internate la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea, iar prognosticul medicilor este optimist.

Acum 2 ani, un tânăr de 22 de ani a murit tot în urma unei explozii la Băbeni. ITM Vâlcea a amendat atunci societatea cu 15 mii de lei.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *