• Tue. Aug 3rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Primii absolvenți ai sistemului de învățământ dual, un parteneriat între companii şi şcoli, sunt gata să înceapă lucrul

Jun 29, 2021

Cu greu mai găsești un electrician sau un instalator în ultimii ani în România. Meseriaşii pricepuţi sunt tot mai rari, pentru că cei buni au plecat în străinătate sau se apropie de pensionare. Firmele au ajuns la concluzia că trebuie să investească în instruirea tinerilor încă de pe băncile şcolii. Acum, primii absolvenți ai sistemului de învățământ dual, un parteneriat între companii şi şcoli, sunt gata să înceapă lucrul.

29 Iunie 2021, 20:11 |

Răzvan a ales în 2018 Colegiul Tehnic Energetic din București, iar acum, după trei ani, se poate lăuda că are o meserie.

Face parte din prima promoție de absolvenți ai sistemului de învățământ dual. La pregătirea lui au contribuit atât profesorii, cât și specialiștii uneia dintre cele mai mari companii energetice.

Acum, Răzvan și colegii săi au început practica la o companie specializată în distribuția energiei electrice. Sunt pregătiţi pentru angajare.

În sistemul de învățământ dual, companiile, alături de autorități, acordă burse elevilor și oferă stagii de practică. După terminarea școlii, cei mai buni dintre absolvenți au o meserie certificată şi locul de muncă asigurat.

La nivel național, în sistemul de învățământ dual sunt înscriși aproape 16.000 de elevi, iar numărul lor crește în fiecare an.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *