Prințul Charles a devenit rege. Ce se întâmplă după moartea Reginei

08 Septembrie 2022, 20:54 (actualizat 08 Septembrie 2022, 21:24) Știrile TVR |

Prințul Charles, omagiu adus ducelui de Edinburgh / FOTO: Twitter

Înainte ca publicul să afle că Regina Elisabeta a II-a a murit, anumite proceduri au fost efectuate în spatele ușilor închise.

Imediat după moartea Elisabetei a II-a, Operațiunea Podul Londrei va începe. Așa cum a fost expus și în serialul de televiziune foarte popular „The Crown”, moartea Regelui George al VI-lea, tatăl Elisabetei a II-a, a fost cunoscut drept „Colțul din Parcul Hyde.

Așadar, odată ce „Podul Londrei s-a prăbușit”, secretarul privat al Reginei Elisabeta a II-a, Sir Edward Young, este fi responsabil cu informarea premierului britanic înainte ca informația să ajungă la celelalte 15 țări în care Regina este șeful statului și restul națiunilor din Commonwealth, potrivit descoperă.ro.  Această informare va fi făcută de la Centrul de Răspuns Global al Biroului de Externe, cu sediul la o adresă necunoscută din Londra.

Toți membrii personalului poartă o panglică de culoare neagră pe brațul stâng, care nu trebuie să depășească o lățime de 8,25 centimetri.

Apoi, un comunicat a fost transmis publicațiilor de presă și postat pe rețelele de socializare.

Principalele canale de televiziune din Regatul Unit au amânat emisiile programate în prealabil si dedică transmisiunile evenimentului.

Pe plan intern, ziua va fi denumită „Ziua D”. Fiecare zi următoare va fi denumită „D + 1”, „D + 2” și așa mai departe.

Familia regală va anunța planurile pentru înmormântarea reginei, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile după moartea ei.

Primul ministru a fost fi primul membru al guvernului care va face o declarație.

Vineri, la o zi după ziua morții, Parlamentul se va întruni pentru a conveni asupra unui mesaj de condoleanțe. Toate celelalte probleme parlamentare vor fi suspendate timp de 10 zile. Parlamentarii vor da tributuri în Camera Comunelor.

Imediat ce Regina Elisabeta a II-a a murit, Prințul Charles devine rege. Acestuia îi va fi permis să-și aleagă propriul nume, fiind așteptat să poarte titlul de Regele Charles al III-lea.

La acest moment, Consiliul Ascensiunii va fi reunit la Palatul St James și toate formalitățile vor începe.

Charles va fi numit Rege la o zi după moartea Elisabetei a II-a și după ce frații lui îi vor săruta mâna.

În timp ce Regina Elisabeta a II-a va fi așezată pe catafalc, fiul ei va vizita Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor. Prima sa rostire în calitate de monarh va avea loc la Palatul St James.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi plănuită la câteva luni după înmormântare, iar titlul de Prinț de Wales va trece la Prințul William, deși nu imediat.

De la moartea Elisabetei și până la înmormântarea sa vor trece 10 zile.

Pentru că a murit la Castelul Balmoral, în Scoția, este activată operațiunea Unicorn ceea ce înseamnă că trupul ei va fi dus până la Londra cu trenul regal, dacă este posibil.

Dacă nu, Operațiunea Overstudy va fi declanșată, ceea ce înseamnă că sicriul va fi transferat cu avionul. Premierul și miniștrii vor participa la o recepție pentru a întâmpina sicriul.

Între ziua 6 și ziua 9, trupul Reginei va fi la Palatul Westminster, într-o operațiune cu numele de cod Feather. Sicriul ei va sta pe un postament cunoscut sub numele de catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschisă publicului timp de 23 de ore pe zi.

Vor fi emise și bilete VIP, pentru anumite intervale orare și pentru cei care nu doresc să stea la coadă.

La funeraliile de stat la care vor participa șefi de stat din întreaga lume și care vor fi coordonate de forțele armate ale Guvernului Marii Britanii.

Regatul Unit va avea o zi de doliu național inclusiv Bursa de Valori care își va înceta activitatea, iar Big Ben va bate clopotele la ora locală 09:00 în aceeași zi, potrivit British Heritage.

Source