Proces electoral suspendat în 22 de județe. Incertitudini și acuzații despre înregistrarea voturilor

Procesul electoral a fost suspendat de luni seară, în 22 de judeţe. Procesele verbale, sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi sunt păzite de personalul Ministerului de Interne până la reluarea procedurilor în cursul zilei de marți.

Decizia a fost luată pe fondul unor probleme apărute la predarea sacilor cu buletinele de vot la mai multe Birouri Electorale. Nemultumiţi, președinții și vicepreședinții de secții reclamă că sunt epuizaţi de căldură şi oboseală.

La Galați, unul dintre președinți a cedat nervos și a vrut să plece, dar s-a împiedicat de saci și s-a lovit ușor la cap. Jandarmii au intervenit și l-au ajutat. Apoi au chemat o ambulanță să se asigure că bărbatul nu a pățit nimic.

O situaţie tensionată este şi în Bucureşti, la Biroul Electoral din Sectorul 1 unde în continuare este suspans în legătură cu viitorul primar.

Şi la Sectorul 2 situaţia rămâne tensionată. Actualul primar, Radu Mihaiu, dar și Rareş Hopincă, câştigătorul scrutinului potrivit rezultatelor parţiale, s-au dus azi-noapte la Biroul Electoral de Sector pentru a supraveghea ce se întâmplă.

Reprezentanții secțiilor de votare sunt epuizați după ce duminică au monitorizat alegerile, iar după aceea au numărat și au avut de așteptat pentru predarea sacilor cu buletinele de vot.

Distribuie știrea