• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Produsele românești fără chimicale ajung greu la cumpărători. Ministrul Agriculturii anunță noi măsuri de sprijin pentru producători

Dec 15, 2021

Avem produse românești gustoase și fără chimicale, însă achiziționarea acestora, mai ales în marile orașe, devine întotdeauna o problemă. Românii ajung din nou la această concluzie în special acum, în goana după cumpărăturile pentru sărbători. Producătorii autentici au avut ocazia să intre în dialog cu ministrul Agriculturii. El le-a promis relansarea Programului Tomata și sprijin în înființarea cooperativelor.

15 Decembrie 2021, 21:25 (actualizat 15 Decembrie 2021, 21:28) |

În pragul Crăciunului, românii caută produsele tradiționale mai mult decât în restul anului, chiar dacă prețurile mari îi obligă să cumpere câte puțin. Așa că au venit și la târgul deschis în curtea Ministerului Agriculturii, să vadă ce bunătăți pot alege.

Producătorii i-au îmbiat cu telemea de Ibănești, magiun de prune de Topoloveni și scrumbie de Dunăre afumată, produse recunoscute și la nivel european. Nu au lipsit nici fructele și legumele proaspete și ecologice.

La nivel local, producătorii își pot vinde marfa cu ușurință. Mai greu le este să încheie contracte cu marile rețele comerciale.

Unii reușesc să-și vândă marfa pe internet, așa cum este Elena Pogan, administratorul unei fabrici de dulcețuri din Alba.

Ministrul Agriculturii anunță noi măsuri de sprijin de anul viitor.

Pentru 2022 este anunțată și redeschiderea Casei de Comerț “Unirea”, nefuncțională în ultimii 2 ani, care va facilita valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale.

Source