• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Proiect depus în Parlament: Produsele din faţa porţii, vândute prin cooperative

Jul 11, 2021

Vânzarea la poartă a produselor lactate, a legumelor sau a fructelor ar putea deveni o amintire din toamnă, dacă proiectul deputatului PSD, Adrian Chesnoiu va primi unda verde în Parlament. Acesta propune ca românii care vând produsele obţinute în gospodărie, la tarabele din faţa caselor, să le poată pune pe piaţă prin intermediul cooperativelor. Astfel, produsele nu ar mai fi ţinute în temperaturi arzătoare şi ar fi verificate din punct de vedere sanitar veterinar. Initiaţiva are ca scop fiscalizarea producţiei vândute, dar şi eliminarea riscurilor la care sunt supuşi cumpărătorii.

11 Iulie 2021, 20:39 |

Brânză, ouă, roşii, ardei – sunt doar câteva dintre produsele vâdute la marginea drumului, chiar şi când temperaturile trec de 30 de grade. Iar clienţii nu lipsesc, deşi marfa stă în soare ore în şir. Situaţia s-ar putea schimba dacă un proiect de lege depus în Parlament va trece de vot.

Potrivit propunerii legislative, cooperativa ar putea să-i ajute pe micii fermieri să ridice standardele de producţie.

05.30 – 05.44 – Noi avem un astfel de centru, cumpărăm aceste ouă cu 70- 80 de bani, în funcţie de mărimea pe care le au aceste ouă şi mai departe, după ce le sortăm, le punem pe piaţă, sub brandul cooperativei.

Preţul cu care ţăranii ar putea să-şi vândă marfa către cooperativă ar urma să fi stabilit la mica înţelegere, spune iniţiatorul.

Unii producători spun că preferă să vândă marfa tot ca până acum.

Proiectul legislativ a fost depus în Parlament şi urmează să fie dezbătut în luna septembrie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *